۱۰ زبان برنامه نويسي برتر دنيا
تاریخ : 1400-1-15 10:02:24زبان برنامه نويسي پايتون
پايتون زبان کاربر پسند زبان در اين فهرست است، زيرا همانند جاوا دستور آن واضح بوده و جزو زبانهاي سطح بالا محسوب ميشود (يعني به زبـان انسان نزديکتر است تا ماشين) است. شئگرايي در اين زبان شبيه به جاوا اسکريپت است. بهعلاوه پايتون نيز داراي Cross-Platform قدرتمندي است به عبارت سادهتر هر برنامهاي را که بهوسيلهي اين زبان محبوب بنويسيد ميتوانيد در پلتفرمهاي مختلف اجرا کنيد.
بر اساس پرسش و پاسخهاي انجام شده در Stack Overflow حدود 12 درصد کاربران پايتون را براي مهاجرت پيشنهاد دادهاند که اين درصد از ساير زبانها بيشتر است؛ اما بطور گسترده نزديک به 42 درصد از کاربران پايتون را براي مهاجرت انتخاب کردهاند اگر دوست داريد در زمينه برنامههاي سمت سرور مانند Django (چارچوب متن باز) فعاليت کنيد، پايتون بهترين گزينه است. همچنين پايتون داراي اپليکيشنهاي مختلفي است که آن را تبديل به يک زبـان قدرتمند و پويا ميکند.
بطور کلي پايتون زباني محبوب اسـت که ميتواند محاسبات علمي زيادي را انجام دهد؛ علاوهبراين سبک برنامه نويسي و عملکرد توابع در اين زبـان بسيار ساده است.
جاوا اسکريپت
«جاوا» (Java)، ديگر انتخاب محبوب در سازمانهاي بزرگ بوده و هست. اين زبان، به طور گسترده براي ساخت برنامههاي کاربردي وب در مقياس کسبوکارهاي بزرگ مورد استفاده قرار ميگيرد. جاوا به عنوان يک زبان بسيار مقياسپذير شناخته شده و بنابراين بسياري از کسبوکارهاي بزرگ آن را پذيرفتهاند و استفاده ميکنند. به افرادي که به دنبال توسعه شغلي خود و محيا شدن براي کار در کسبوکارهاي بزرگ هستند، يادگيري زبان برنامهنويسي جاوا پيشنهاد ميشود.همچنين، جاوا به طور گستردهاي در توسعه برنامههاي کاربردي اندرويد مورد استفاده قرار ميگيرد. امروزه، نظر به اين واقعيت که اندرويد ميلياردها کاربر دارد، تقريبا همه کسبوکارها نياز به برنامههاي کاربردي اندرويد دارند. اين امر يک فرصت شغلي قابل توجه را براي توسعه دهندگان جاوا فراهم ميکند. البته نبايد فراموش کرد که گوگل يک چارچوب توسعه اندرويد مبتني بر جاوا با نام (Android Studio) توليد کرده است که مسير را براي کسب درآمد از جاوا براي توسعهدهندگان اين زبان هموارتر ميکند. يادگيري آن آسان است ولي نه به سادگي يادگيري زبان پايتون زبان جاوا تا سالها به عنوان اولين زبان آموزشي در دنيا بود، اما با ظهور پايتون و افزايش محبوبيت آن و با توجه به امکان آموزش سريعتر و آسانتر آن، چند سالي ميشود که پايتون جايگاه جاوا را از آن خود کرده است.
C زبان برنامه نويسي اصلي
C++/C به نوعي سنگ بناي برنامهنويسي هستند. تقريبا همه سيستمهاي سطح پايين مانند «سيستم عاملها» (Operating Systems)، «سيستم فايلها» (File system) و ديگر موارد به C++/C نوشته شدهاند. به کليه افرادي که تمايل دارند برنامهنويس سطح سيستم باشند، يادگيري C++/C توصيه ميشود.
++C به دليل سرعت و پايداري فوقالعاده بالايي که دارد، به طور گستردهاي توسط برنامهنويسها مورد استفاده قرار ميگيرد. اين زبان داراي قابليتي است که به آن «Standard Template Library» يا به طور مخفف «STL» گفته ميشود. STL مخزني از کتابخانههاي آماده استفاده براي ساختمانهاي داده، عمليات رياضي و الگوريتمهاي متنوع محسوب ميشود. وجود کتابخانههاي متعدد و سرعت C++/C، آنها را به انتخابي محبوب براي «معاملات بسامد بالا» (High-Frequency Trading) مبدل کرده است
PHP زبان برنامه نويسي دنياي وب
شايد اين واقعيت شما را متعجب کند، زباني که براي حفظ يک صفحه شخصي بوجود آمد اکنون حدود 83 درصد از سايتهاي دنيا را در اختيار خودش درآورده اســت. PHP مخفف Hypertext Preprocessor (پيش پردازندهي ابر متن) است و ميتوان آن را يک زبـان برنامه نويسي عمومي در نظر گرفت. بطور واضح PHP يک زبان اسکريپتي است که بر روي سرور اجرا شده و براي ايجاد صفحات وب نوشته شده با HTML بکار ميرود. دلايل محبوبيت PHP از اين قبيل است که رايگان بوده، به راحتي راهاندازي ميشود و به علت سادگي، زبان مناسبي براي تازه کارها است. PHP گزينهي بسيار مناسبي براي توسعه دهندگان وب در سراسر جهان است. از اين زبـان بطور گسترده براي ايجاد محتواي پوياي سايت و عکسهاي بکار رفته در وبسايتها استفاده ميشود. عاملي که باعث شده اين زبان در جايگاه پنجم قرار بگيرد طيف وسيع کاربردهاي اين زبان است. همچنين اين زبان به خوبي در سيستم مديريت محتواي وردپرس بکار رفته است. و عاملي که باعث پايين آمدن رتبه PHP شده اين اسـت که اين زبـان عملکرد وبسايت را تحت تأثير قرار داده و باعث کاهش سرعت بارگذاري وبسايت ميشود.
زبان برنامه نويسي R
زبان برنامهنويسي R يکي از پر استفادهترين زبانهاي برنامهنويسي براي «تحليل داده» (Data Analysis) و «يادگيري ماشين» (Machine Learning) است. اين زبان، چارچوب و کتابخانههاي خوبي براي توسعه الگوريتمهاي قدرتمند يادگيري ماشين فراهم ميکند. اين زبان همچنين براي محاسبات آماري عمومي و ترسيم نمودارها مورد استفاده قرار ميگيرد. R توسط کسبوکارهاي گوناگون به خوبي پذيرفته شده است. افرادي که تمايل دارند به تيمهاي «تحليلي» در سازمانهاي بزرگ بپيوندند، قطعا نياز دارند R بدانند.
#C يک زبان برنامه نويسي شئگرا و بسيار قدرتمند بوده که توسط مايکروسافت در سال 2000 توسعه داده شده است. #C در توسعه برنامههاي کاربردي دسکتاپ و أخيراً ويندوزهاي 8 و 10 مورد استفاده قرار ميگيرد و براي اينکار نيازمند چارچوب .NET است. مايکروسافت #C را بعنوان يک رقيب براي جاوا توسعه داد. #C داراي ويژگيهاي مختلفي است که آن را تبديل به يک انتخاب مناسب براي مبتديان ميکند؛ از جملهي اين ويژگيها ميتوان به ثابت و بدون تغيير بودن آن از زمان پيدايشش اشاره کرد. بطور خلاصه اين زبان در توسعه برنامههاي وب و برنامههاي دسکتاپ مناسب بوده و همچنين توانسته خودش را در ساخت بازيهاي دو بعدي، سه بعدي و VR نيز ثابت کند. بعلاوه وجود ابزارهاي چندسکويي (Cross-platform) مانند Xamarin سبب شده که اين زبان با همهي دستگاهها سازگار باشد.
«متلب» (MATLAB)، يک ابزار تحليل آماري است که در صنايع مختلف براي تحليل دادهها مورد استفاده قرار ميگيرد. متلب به طور گستردهاي در «بينايي ماشين» (Computer Vision) و «پردازش تصوير» (Image processing) کاربرد دارد.
پايگاه داده با SQL
زبان جستار ساختاري يا همان SQL يک زبان برنامه نويسي براي کار با پايگاههاي داده است. اين کار شامل ذخيره سازي، دستکاري و بازيابي اطلاعات ذخيره شده در يک پايگاه داده وابسته است. SQL اطلاعات را امن و دقيق نگهداري ميکند و همچنين صرف نظر از حجم دادهها ميتواند در حفظ يکپارچگي آنها مؤثر باشد. اين زبان برنامه نويسي امروزه در تمام چارچوبهاي وب و برنامههاي کاربردي وب بکار ميرود. اگر شما به اين زبان مسلط باشيد، ميتوانيد کنترل فرآيند اکتشاف داده را بدست گرفته و تصميمگيري مؤثرتري داشته باشيد.
اين زبان همانند نامش سريع و روان است، Swift زباني همه منظوره، متن باز و ترجمه شده (براي کار با آن بايد از يک کامپايلر استفاده کنيد) است که توسط شرکت اپل توسعه يافته است. اگر قصد داريد به توسعه برنامههاي IOS يا سيستم عامل Mac بپردازيد، به شدت به Swift نياز خواهيد داشت. Swift عميقاً از Python و Ruby تأثير گرفته است و چون به شکلي کاربر پسند طراحي شده است استفاده از آن بسيار لذت بخش است. اين زبـان برنامه نويسي براي سرعت، امنيت و راحتي بيشتر طراحي شده و علاوه بر اين فاقد مشکلات جَد خود يعني Objective-C است. برخلاف Swift ،Objective-C نياز به کد نويسي کمتري دارد و زبـان آن نزديک به انگليسي طبيعي است. از اين رو براي افراد تازه کار شايد بهتر باشد که به جاي زبانهاي #JAVA ،Python ،C و ++C به سمت Swift بروند. در کنار اين موارد شما با برخي چالشها مانند محدوديت در اين زبـان نيز روبهرو هستيد. احتمالاً در اطراف خود توسعه دهندگان Swift کمي را در مقايسه با ساير زبانهاي برنامه نويسي پيدا خواهيد کرد؛ نظرسنجيهاي اخير بيانگر اين موضوعاند که تنها 8.1 درصد از برنامه نويسان از اين زبان استفاده ميکنند که اين در مقايسه با ساير زبانها بسيار کم اســت. و با توجه به بروزرسانيهاي مکرري که براي اين زبان عرضه ميشود ميتوان گفت که با هر بروزرساني از ثبات اين زبان کاسته ميشود
جاوا
درمورد جاواميتوانيم بگوييم که يکبار بنويس همه جا اجرا کن. جاوا زبان حاکم در 20 سال گذشته بوده است. اين زبان 99 درصد شئگرا و بسيار قدرتمند بوده زيرا اشياء در جاوا شامل هيچ داده خارجي نميباشند. اين زبان برنامه نويسي سادهتر از زبان ++C است زيرا جاوا از حافظه خودکار اختصاصي و جمع آوري زباله استفاده ميکند. جاوا زبان مستقلي است بنابراين شما ميتوانيد بر روي هر دستگاهي کد نويسي کنيد و سپس آن را به زبان ماشين بازگرداني کرده و در نهايت بر روي هر پلتفرمي که از ماشين مجازي جاوا (JVM) پشتيباني ميکند اجرا کنيد. جاوا پايهي سيستم عامل اندرويد را تشکيل داده و 500 شرکت حدود 90 درصد کار خود در طراحي برنامههاي مختلف را با اين زبان انجام ميدهند. لازم به ذکر است که شرکت Apache Hadoop که يکي از بزرگترين شرکتهاي پردازش داده است و شرکتهاي معروفي از جمله Yahoo از خدمات آن استفاده ميکنند با زبان جاوا کار ميکند. مبتدي ها ميتوانند براي شروع از اين زبان استفاده کنند.